Összefogás:
Az Együtt megzsarolta az MSZP-t?

Visszalépnek a szocialisták javára, ha …

Szigetvári Viktor egy Magyar Nemzet interjúban üzent a szocialistáknak

Az Együtt választmányi elnökével egy hosszú interjút jelent meg a Magyar Nemzetben. Ebben többek között kifejtette véleményét a Budapest 17-es OEVK ügyében is.

„Szeretnénk visszalépni, akár Hiller István vagy Burány Sándor javára is, és nem szeretnénk jelöltet állítani mondjuk Szabó Sándorral szemben Szegeden. De ehhez az kell, hogy az MSZP se veszélyeztesse Szabó Szabolcs 2014-ben megnyert egyéni mandátumát Csepelen.” – mondta Szigetvári.

Ezzel mintegy azt jelezte, hogy csak és kizárólag akkor hajlandóak bármilyen megállapodásra vagy koordinált indításra az MSZP – Párbeszéd összefogással, ha nem indítanak az Együtt egyetlen állva maradt és komolyan vehető politikusa ellen senkit.

Egy dolgot azonban rendszeresen elfelejtenek megemlíteni ezzel kapcsolatban:

Dr. Szabó Szabolcs 2014-ben NEM az Együtt párt színeiben nyert, hanem az MSZP-DK-PM-MLP-EGYÜTT összefogás jelöltjeként.

És mindösszesen 444 szavazattal nyert, tehát a győzelméhez bizony kellett az a nagyjából 7000 helyi MSZP szavazó is, aki korábban kiállt a szocialisták mellett. Nem beszélve a többi párt szavazóiról.

Ennek tükrében pedig már egészen más a felállás. Egyáltalán nem biztos, hogy Dr. Szabó Szabolcs személye, vagy az Együtt párt támogatottsága elegendő ott a Fideszes jelölt legyőzéséhez.

Szigetvári szintén feltételként jelezte Juhász Péter melletti támogatást is

Az Együtt választmányi elnöke elmondta, hogy kizárt az MSZP-vel való közös lista és csak akkor segítik az MSZP – Párbeszéd kampányát, ha cserében ők is kiállnának például Juhász Péter mellett.

Ez a kijelentése nagy derültséget okozott sokakban, hiszen a Budapest 1-es választókerületben induló Juhász Péter azzal kezdte a képviselő-jelölti tevékenységét, hogy:

1. Kijelentette: senkivel nem fog össze, senki javára nem lép vissza és senkivel nem működik együtt.
2. Teljes erőbedobással betámadta és lejárató kampányt indított Kovács Alex Gábor MSZP-s politikus ellen, akiről még csak feltételezi, hogy őt indítják a szocialisták ellene.

Ezek után támogatásra szólítani fel az MSZP-t, az több, mint illetlenség, főleg egy 2% körüli párttól.

Forrás: Magyar Nemzet, borítókép: Nagy Béla / Magyar Nemzet
Megosztom, elküldöm: