Köves Slomó ügy:
Bocsánatot kért, de nem lett jobb


Köves Slomó szerint lehet, hogy hiba volt felkerülni Hollik István szórólapjára

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője, ortodox rabbi, a zsido.com portálnak nyilatkozott, miután sokan támadták a Fidesz kampányában való részvételéért.

Szavaiból az derül ki, hogy a szórólapon való szereplésével kapcsolatban nem gondolta, hogy ezzel a kampányban vesz részt és nem volt tudomása arról, hogy Hollik Istvánnak pozitív véleménye van Horthy államférfiúi minősítéséről.

Ezzel a történet még zavarosabb lett, főleg, ha hozzávesszük, hogy pont Köves nyilatkozott elítélendően a hódmezővásárhelyi plébános kampánybeszéde miatt.

Mit gondolt, mire kell a szórólap?

Nem kell politológusnak lenni ahhoz, hogy az ember rájöjjön arra:

Jó 70 nappal a választás előtt, Hollik István a választókerületébe kiszórt, Fidesz-KDNP logóval ellátott és Hollikot mint képviselőjelöltet bemutató szórólap a kampány része.

Ezt azért nagy biztonsággal ki lehet találni. Ezért érthetetlen Köves indoka.

A pártok véleményével pedig illik tisztában lenni

Nem olyan nehéz felkutatni az információkat. Így:

Egy ilyen szintű vallási vezetőnek képben kell lennie, hogy melyik pártnak és melyik politikusnak milyen véleménye van a zsidóságot érintő történelmi és aktuálpolitikai kérdésekben.

Ez alapvető, még akkor is, ha a politikától távol kívánja tartani magát. De Köves Slomó nem kívánja. A szórólap már kint van az utcán, a bocsánatkérés meg ilyen sután sikerült.

Forrás: zsido.com, MTI, kép:Index, borítókép: zsido.com
Megosztom, elküldöm: