Vagyonnyilatkozatok:
A fideszeseknek jó év volt 2017


A Fideszes oligarcháknak jó éve volt

Ünnepelhet Rogán Antal, mert rendezte 27,6 milliós banki tartozását, de továbbra is tartozik 18,2 millióval magánszemélyeknek. Bejegyezték a találmányát is, amiért 25 millió forintos találmány hasznosítási díjat kap – írja a képviselői vagyonnyilatkozatok nyilvánossá tétele kapcsán a 444.hu.

Egy új autóval lett gazdagabb tavaly Lázár János, a Mercedese mellé vett egy öt éves Land Rover Defendert (használtan ebből az évjáratból egy alig használt példányt 11,5 millióért hirdetnek az interneten). A Defender egy elég masszív terepjáró, Lázár pedig híresen nagy vadász, úgyhogy feltehetően ehhez a hobbijához vásárolta. A meglévő több mint húsz mezőgazdasági ingatlana mellé tavaly vett még egy közel 2 hektáros szőlőt, és egy nyolc hektáros szántót is, utóbbinál még folyamatban van az adásvétel. Ezeket valószínűleg részben hitelből vette, mert már húszmillióval több banki tartozása van, mint tavaly, igaz, a neki hitelező magánszemélyeknek törlesztett 8 millió forintot. Készpénze 2,2 millióval kevesebb, mint tavaly, de még mindig van 12 milliója.

Két nagybirtokos “zöldbáró” is van

A gazdasági bizottság fideszes elnöke, Bánki Erik jelentősen növelte földvagyonát. Míg 2016-ban még csak három földje volt összesen 42 hektáron, a friss bevallása szerint már 9 különböző földterülete van, amelyek összesített mérete 190 hektár. Közben jelentősen nőtt a banki tartozása: a tavalyi 56 millió helyett már több mint 242 millió forintra rúg. Emellett megvált BMW márkájú autójától, és nem vásárolt helyette új saját kocsit. Ezüst étkészlete viszont továbbra is megvan.

L. Simon László fideszes képviselő adósságállománya viszont látványosan megugrott. Míg a tavalyi bevallásában még csak 1,2 millió forintnyi tartozás szerepelt, most 283 millió forintnyi hitele van, amelyből 28 millióval magánszemélynek tartozik. Nem derül ki a vagyonnyilatkozatból, hogy mire vett fel ennyi kölcsönt a képviselő.

Tállai András fideszes NAV-elnök elesett attól a havi félmillió forintos mellékestől, amit tavaly két adózással foglalkozó cégtől kapott. A NAV akkor azzal magyarázta az elnök plusz bevételeit, hogy az adóhatóság mindenkori vezetője főszerkesztői és szerkesztői feladatokat lát el az Adóvilág, illetve az Adó és Vámértesítő szaklapoknál.

Új lakás, több föld

A fideszes Halász János az eddig meglévő 4 debreceni ingatlana mellé tavaly vásárolt a városban egy 68 négyzetméteres lakást egy új építésű társasházban.

Jó évet zárt Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára. Gyöngyöstarjánban a már meglévő 187 hektáros birtokát további hét hektárral növelte. Emellett még félretenni is tudott, 14 millió forintért vett kincstárjegyet, és 5 millió forintot törlesztett a banki hiteléből is, igaz, a folyószámláján 2,5 millió forinttal kevesebb van, mint tavaly ilyenkor. Szabó az államtitkári fizetése mellett a földjeivel keresett 6,6 millió forintot, és az egyik cégéből is kapott több mint 5 millió forint osztalékot.

Forrás: 444.hu, baranyaifoci.hu

 

Megosztom, elküldöm: