MSZP-Párbeszéd:
Optimista kampánynyitó


Dinamikus, jó hangulatú kampánynyitó

A hétvégi MSZP kongresszus  sokkal dinamikusabb volt, mint amit az utóbbi években a párt tagsága és a közvélemény megszokott, sokak szerint a hangulat már-már egy nyertes választás utáni hőfokot idéz – írja a Népszava. Az MSZP kongresszusa túlnyomó többséggel elfogadta az immár hárompárti, a Liberálisokkal kiegészült listát.

Új remények

Az MSZP úgy készülődött a szombati eseményre, hogy nem kellett kellemetlen meglepetésektől tartania. Így elfogadták azt az országos listát, amelyről előző éjszaka született döntés, rábólintottak a Párbeszéddel kötött frigyre és hivatalosan is miniszterelnök-jelöltté emelték Karácsony Gergelyt. A három órás rendezvény bizonyos időszakai már nem egy kampánynyitóra, hanem inkább választási győzelmi bulira hajaztak.

Karácsonyi meglepetés

Sokan eddig úgy könyvelték el Karácsonyt, hogy helyenként túl visszafogott, félénk, vagy éppen nincs elég ambíciója egy ország kormányzásához. Ez mára megváltozott. Az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje szombaton megígérte: többet nem mondja, hogy mást támogatna, mert úgy érzi, csak az ő szövetségük az, amely nem az ellenzéket akarja leváltani, hanem a kormányt – idézi szavait a Népszava.

Kompromisszumpolitika

A küldöttek 207 igen, 14 nem szavazattal és 13 tartózkodás mellett hagyták jóvá a Szövetség az igazságos Magyarországért című dokumentumot, amelyet Molnár Gyula, az MSZP elnöke, Hiller István, az MSZP választmányának elnöke, valamint Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt és Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke írt alá.

A közös listát Karácsony vezeti, a második helyen Molnár Gyula, az MSZP elnöke szerepel, őt Hiller István, a választmány elnöke követi. A további sorrend: Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke, Tóth Bertalan parlamenti frakcióvezető, Gőgös Zoltán elnökhelyettes, Tóbiás József volt pártelnök, pártigazgató, Mesterházy Attila volt pártelnök, Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke és Gurmai Zita volt európai parlamenti képviselő.

A dokumentum szerint a miniszterelnök-jelölt Karácsony Gergely mellett a közös listán a Párbeszédnek jutnak a következő helyek: 11.Tordai Bence, 19. V. Naszályi Márta, 33. Szabó Zsolt, 44. Béres András, 55. Hegyesi Adrienn, 66. Erőss Gábor, 77. Faragó Sándorné, 88. Kocsis-Cake Olivio, 99. Szabó Tímea és 110. Barabás Richárd. A Liberálisok ügyvivője, Bősz Anett a lista 15. helyét kapta meg.

Egyéni jelöltként a Párbeszéd képviselőjelöltjei indulnak Budapest 1-es (I., V., részben a VIII. és a IX. kerület), 10-es (III. kerület), Hajdú-Bihar megye 5-ös (Hajdúszoboszló) és Fejér megye 3-as (Bicske) választókerületében.

Forrás: nepszava.hu, mszp.hu

 

Megosztom, elküldöm: