MSZP-P összefogás:
Nem biztos Fodor Gábor helye a listán


Az MSZP elnöksége hétfőn kezdte el előkészíteni a szombati kongresszus anyagát. Ez a kongresszus fogja véglegesíteni a választási megállapodásokat és itt döntenek a listáról is.

Egyes információk szerint nem kap befutó helyet a Liberálisok elnöke az MSZP-Párbeszéd közös listáján. Az elnökség 12-1 arányban leszavazta Molnár Gyula pártelnök javaslatát, mely szerint Fodor Gábor, az MLP elnöke, biztos bejutó helyet kapjon az MSZP-P közös listáján.

Az MSZP cáfolta ezen értesüléseket és kijelentette, az elnökség nem döntött ebben a kérdésben. A szombati kongresszus hozza meg a határozatokat.

Ez egy demokratikus párt, nem kis királyság. Az ilyen jellegű, ilyen súlyú döntéseket az elnökség megfelelő módon tárgyalja meg és a kongresszus dönt róla véglegesen.” – kommentálta az esetet MSZP-s belső forrásunk, utalva arra, hogy a párt nem áll egyszemélyes irányítás alatt, minden döntés testületileg hoznak..

Még az MSZP támogatók is megosztottak ebben a kérdésben

A szocialista szavazók és támogatók között is sokan feleslegesnek tartják az együttműködést Fodor Gáborral. Úgy gondolják, hogy a gyakorlatilag 0-1% körüli párt egyáltalán nem hoz plusz szavazatot az összefogásba. Maga a párt is igen kevés aktivistával rendelkezik, a kampányban szinte egyáltalán nem lesznek segítségére az MSZP csapatának. Viszont, hasonlóan a 2014-es választáshoz, Fodor Gábort így a “hátán vinné be” a párt a parlamentbe.

Az MLP-t és Fodor Gábort támogatók érve viszont az, hogy magát a liberális gondolkodást, a liberális eszméket nem szabad hagyni kihalni az európai politikai színkőrből. Szerintük igenis szükséges egy ilyen kispárt léte mind az Unióban, mind pedig a magyar Országgyűlésben. A Lehet Más a Politika féle pártpolitizálás nem eléggé nyitott a közös gondolkodásra.

Borítókép: 444.hu
Megosztom, elküldöm: