Diáktüntetés:
Orbán nem áll le senkivel vitázni


Miután Orbán nem hajlandó vitázni a diákokkal, így azok újabb tüntetést hirdettek meg – számol be az Index.

Az előző tüntetésükön ultimátumot adtak a kormánynak a diáktüntetők: ha január 31-ig nem kapnak jogszabályi garanciát a követeléseik teljesítésére, tovább folytatják a tüntetéssorozatot. Akkor néhány ezren tüntettek a Kossuth térnél a jobb oktatásért.

Február 23-án lesz az újabb tüntetés

Február 23-án, pénteken, 17:30-tól újabb demonstrációt tartanak a január 19-i diáktüntetés szervezői, miután Orbán Viktor a megadott határidőig, február 7-ig nem fogadta el a nyilvános vitára való felkérésüket. A demonstráció során a tüntetők a Deák térről a Parlament elé vonulnak.

“Mint kiderült, Orbán Viktor fél a fiatal demokratáktól, megtagadta fiatalkori önmagát és nem mer kiállni nyilvános vitára az oktatási rendszer problémáit saját bőrükön tapasztaló diákokkal, így nem kaptunk választ még arra a kérdésre sem, hogy a kormány pontosan mely pontokat tartja zagyvaságnak” – áll a diákok szerda esti közleményében.

“A korszerű, minőségi magyar oktatás kialakításának fontosságára való tekintettel az egész országot várjuk magunk mellé! Találkozunk február 23-án! Ez az utolsó reményünk arra, hogy korszerű oktatásban tanulhassunk, hogy normális körülmények között dolgozhassunk itthon, és ne kényszerüljünk külföldre egy élhetőbb jövőkép reményében!” – idézi a szervezők közleményét az Index.

Forrás: index.hu, hirekma.hu
Megosztom, elküldöm: