Diáktüntetés:
büntetik a fiatal tüntetőket


A diáktüntetések után szerveződő spontán tüntetések néhány vonuló tagjait a rendőrség megállította és félreállította, majd igazoltatta őket. Később kiderült, hogy szabálysértési eljárás indul ellenük.

50 ezres büntetést osztogat a rendőrség

Egy februári diáktüntetésen részt vevő diák küldött a 444-nek egy határozatot, mely szerint a közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt 50 ezer forintos bírságot kell befizetnie.

Az indoklás szerint „gyalogosan történő közlekedése során az úttesten szabálytalanul haladt, ezzel akadályozva a gépjármű-forgalmat”. A rendőrség azt írja, többször felszólították a diákot, hogy szabálysértést követ el, viszont a lapnak nyilatkozó fiatal szerint ilyen nem történt.

Egyetlen bűnük, hogy gyalogoltak az utcán az úttesten a szervezett tüntetés után.

Újságírókat is megbüntetnek

Egyébként a februári, illetve a március 15-ei megmozduláson nemcsak a diákokat, hanem a tudósító újságírókat is igazoltatták, sőt volt olyan fotós, aki még az 50 ezres határozatot is megkapta.

A Pesti Bulvár egyik szerkesztője, Jabronka Richárd is igazoltatva lett. Később kihallgatásra hívták, de őt a lakóhelye szerinti rendőrőrsre hívatták be, ezért órákat kellett utaznia. Viszont késésben volt a kora reggeli kihallgatásról, ezért felhívta a kihallgató rendőrt. Richárd azt írta a Facebook oldalán, hogy miután felhívta a rendőrt “A százados közölte, hogy teljesen abszurd, hogy Pestről megyek oda, mivel nem is hozzá tartozik az ügy, valójában ő nem is hallgatna ki” menjen inkább Budapest egyik kerületi rendőrségére. Másrészt, a behívatása előtti nap volt egy másik kihallgatáson egy kapitányságon a Pesti Bulvár szerkesztője, aki ezután a rendőrség kérésére magának kellett keresnie a rendőrt, aki hajlandó lett volna kihallgatni.

Forrás: 24.hu, Jabronka Richárd Facebook oldalának nyilvános bejegyzése
Megosztom, elküldöm: