Az MSZP kikéri az érintett városok Elios-iratait


Az MSZP mindent kiderít az Elios-ügyről

Ahogy már írtunk róla, az MSZP-Párbeszéd szövetség elég erőteljesen ráugrott az Elios-ügyre, és parlamenti vizsgálóbizottságot állítana fel. Most minden Elios-üggyel kapcsolatos iratot kikér az MSZP-P minden érintett önkormányzatnál – a Legfelsőbb Ügyészség épülete előtti sajtótájékoztatón mondta el Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese.

Ezek az érintett önkormányzatok, ahol az MSZP-P kikéri az iratokat:

  • Szolnok (már megkapták és feljelentést tettek)
  • Zalaegerszeg
  • Szekszárd
  • Hódmezővásárhely
  • Vác
  • Hatvan
  • Salgótarján

Szolnok volt az első az Elios-ügyek közül

Az MSZP- Párbeszéd sajtótájékoztatón követeli, hogy ugyanúgy megkapja a párt a helyi önkormányzattól az Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz kötődő, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által szervezett bűnözésnek nyilvánított uniós pályázati csalás helyi iratait, ahogy ez Szolnokon már megtörtént.

Gőgös Zoltán emlékeztetett arra, hogy három héttel ezelőtt Szolnokon Radócz Zoltán szocialista képviselő kikérte az Eliosszal kapcsolatos dokumentumokat és megkapta. Gőgös szerint ebből már kiderült, hogy csak Szolnokon nagyjából 800 millió forinttal károsította meg a lakosságot az a maffiaszerű szervezet, ami a miniszterelnökség családjáig ér. Ráadásul még rossz minőségű szolgáltatást is adtak a lakosságnak – tette hozzá Gőgös.

A képviselő elmondta: ahogy Szolnokon megkapták az iratokat, úgy várják, hogy , hogy az önkormányzatok másutt is adják ki az Elios-ügy helyi dokumentumait.

„Látjuk, hogy milyen szánalmasan próbálják az önkormányzatok ezt megakadályozni. Innen hívnánk fel az érintet jegyzők figyelmét, hogy hivatali visszaélést követ el az, aki megválasztott képviselőnek ezeket nem adják át ezeket az iratokat.” – fogalmazott az MSZP elnökhelyettese.

Forrás: MSZP, borítókép: MSZP
Megosztom, elküldöm: