Mit ad neked az Európai Unió?


Ezeket kellene nélkülöznünk, ha megállítanánk Brüsszelt:

Beleszólhatunk Európa életébe

A magyar képviselők ott vannak az európai parlamentben, a magyar miniszterelnök ott van az Európai Tanácsban, biztosaink ott vannak a fontos döntéshozó testületekben. Képviseletünk és szavunk van az Unióban, mi is döntünk a jelenében és formálhatjuk a jövőjét. Nem más országok irányítanak minket, hanem velünk együtt döntenek a kontinens gazdasági, jogi, politikai és társadalmi kérdéseiről.

Emberi jogok általános garanciái

Az Európai Unió Alapjogi Charta biztosítja számunkra azt, hogy mind az alapvető európai értékek, mind pedig az emberi jogok biztosítva legyenek számunkra.

Azonos jogok az Unió egész területén

Ugyanolyan jogok illetnek meg minket, mint bármelyik más uniós állampolgárt. Bármely országban vagyunk ugyan úgy jár nekünk az egészségügyi ellátás, a jogsegély és minden egyéb, amit alább még felsoroltunk.

Európai nemzetek közti béke

Az EU tagállamai partnerként és szövetségesként tekintenek egymásra, az országok között demokratikus vitarendezési módok lehetségesek. Béke van és nem kell tartanunk a szomszédországoktól.

Többezer-milliárd forint fejlesztési pénz

Magyarország fejlesztésére, a gazdaság fellendítésére és a magyar emberek életkörülményeinek javítására az Európai Uniótól az oda befizetett pénz sokszorosát kapjuk vissza. Mind maga az állam részesül ezekből az Uniós támogatásokból, mind pedig a magyar vállalkozások maguk is pályázhatnak fejlesztési pénzekre.

Alanyi jogon járó agrártámogatás a gazdáknak

Ugyanúgy mint az EU többi országaiban, nálunk is minden gazdálkodó alanyi jogon automatikus támogatást kap növénytermesztésre és állattartásra. Ezzel a támogatással sokkal könnyebb a magyar gazdák helyzete.

EU-s termékek olcsón jutnak el hazánkba

A szabadkereskedelmi egyezmény és vámunió miatt minden Európai Uniós termék olcsón juthat el Magyarországra.

Magyar gyártók termékei európai országokban

A szabadkereskedelmi egyezmény és a vámunió lehetővé teszi, hogy a magyar gyártók termékei az Unió összes országaiba eljuthassanak. Így a magyar vállalkozók számára egy hatalmas kereskedelmi lehetőség nyílt.

Magyar termékek védjegyoltalma

Számos magyar termék és hungarikum az Európai Unión belül védjegyoltalmat élvez, így az EU tagállamok ugyanezt a terméket nem gyárthatják. Ezzel védve vannak a magyar érdekek.

Határok nélküli szabad utazás a tagországok között

Megszűntek az Unión belüli határok. Mi, magyar állampolgárok úgy utazhatunk az Unión belül mintha csak otthon lennénk. Nincsenek határátkelő helyek, nincs ellenőrzés, szabadon utazhatunk és élhetünk Európában.

Olcsó repülőjegyek

A közös piacnak köszönhetően számos légitársaság tud jelen lenni Magyarországon, és hozzánk is eljutnak az olcsó légitársaságok a megfizethető árú utazásaikkal.

Vízummentesség számos Unión kívüli országba

Az Uniós tagsággal együtt jár, hogy számos országba már nincs vízumkényszer. Turistaként vagy tanulni sokkal könnyebben kijuthatunk ezekbe az országokba.

Szabad munkavállalás Európában

Az EU tagországaiba minden magyar állampolgár szabadon vállalhat munkát és dolgozhat.

Szabad vállalkozás

Minden magyar állampolgár az Unió területén szabadon vállalkozhat, indíthat céget, csak úgy mintha ezt itthon tenné.

Szabad tanulási lehetőség az európai felsőoktatásban

Minden magyar diák ugyanúgy választhat az EU egyetemei és főiskolái között mintha itthoni felsőoktatási intézményt választana.

Roaming-díj mentes telefonálás és internet az Unión belül

Ugyanannyi pénzért telefonálhatunk és internetezhetünk mobilunkról az EU tagállamokba, mintha itthon lennénk.

Ingyenes és azonnali számhordozhatóság a mobilszolgáltatók között

Az Európai Unió előírása kötelezi arra a magyar szolgáltatókat, hogy váltáskor akkor is megtarthasd a régi telefonszámodat, ha új szolgáltatóhoz mész át.

Gyorsabb, olcsóbb internetszolgáltatás

Az EU távközlésre szóló szabályai miatt Magyarországon is a lakosság nagy része számára elérhetővé vált a gyors internetelérés.

Megerősített fogyasztóvédelem

Az Európai Uniós szabályozás miatt vásárláskor vagy szolgáltatás igénybevételekor komoly fogyasztóvédelmi jogok léptek érvénybe. És ezek a jogosultságok mind Magyarországon és mind az egész Unió területén védenek minket.

Megnövekedett élelmiszerbiztonság

Az EU-s szigorú élelmiszerbiztonsági előírások teszik azt lehetővé, hogy kockázat nélkül vásárolhassunk magunknak élelmiszert vagy aggodalom nélkül fogyaszthassunk étteremben itthon és az egész Európai Unión belül.

Kattints ide és írd le kommentbe a Facebookon, hogy neked mi hiányozna az Unió nyújtotta előnyökből?

 

Megosztom, elküldöm: