Van az a pénz…?


Van az a pénz, amiért elmondják kire kell szavazni?

Egy videóval rajtakapott hódmezővásárhelyi katolikus plébános után az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközösség (EMIH) vezetője, Köves Slomó rabbi is utalt arra egy Fidesz-KDNP-s kampányanyagában, hogy melyik pártban/pártemberben látnak potenciált, hogy kire érdemes vagy kell szavazni. Hogy mi?

A katolikus plébános a Fideszes alpolgármesterre való szavazásra buzdítototta a vasárnapi misén összegyűlt embereket.

Köves Slomó rabbi pedig:

Hollik István KDNP-s képviselő személyében lát garanciát arra, hogy a zsidó közösség biztonságban legyen, és megkapja a segítséget a megújuló zsidó kulturális- és hitélet fejlődéséhez.

Ja, hogy így.

Hollik: Horthy egy államférfi

Bár mondhatjuk, hogy megtűrjük a Fidesz-KDNP-re való szavazás-buzdítást. De csessze meg, egy rabbi mióta lát bármiféle garanciát egy olyan emberbe/pártba – nevezetesen Hollik István KDNP-s képviselőbe -, aki Horthy Miklóst (aki nem védte meg a zsidó magyar állampolgárokat), tulajdonképpen államférfinak nevezett egy sajtónak adott válaszban?

Ennyi erővel Hitler egy államférfi volt, mert helyretette a német gazdaságot, kitalálta és megépítette az Autobahn-t stb.

Hát nem, Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Hitler bűnös, és nem érdekel, mit csinált jól. Soha nem lesz államférfi. És ugyanúgy Horthy is bűnös. Nála sem érdekel, hogy mit csinált jól, és ő sem lesz soha államférfi.

A Fidesz-KDNP szerint pedig de, és ehhez asszisztál az EMIH főrabbija! GRATULÁLOK!

Pusztai Patrik főszerkesztő
Megosztom, elküldöm: