Ezzel az erővel én is kaphatnék sertéstámogatást


Annyit értek hozzá, mint egy angoltanárnő

A hír az, hogy Kósa Lajos államtitkárának felesége 109 milliós támogatást kapott a sertéságazat fejlesztésére. Ezzel az összeggel együtt csak tavaly 400 millió jutott a cégnek. Hangsúlyozottan nem Horváth István államtitkárnak, (azért az feltűnően korrupciógyanús lenne), hanem az ő nejének, aki egyébként angoltanárnő.

Hacsak nem az a terv, hogy a vacsorám eredeti nyelven idézzen Shakespeare-t, nem gondolom, hogy én ne értenék többet a sertéstenyésztéshez, mint egy angoltanárnő. Főleg, ha kapok 400 milliót évente.

Egyszer volt egy tengerimalacom, szóval abszolút képben vagyok.

A sertéstenyésztés nagyon fut Kósa Lajos közvetlen közelében

A sertéshús áfájának csökkentésével szépen megágyaztak ennek a biznisznek. Már csak le kell aratni ennek gyümölcsét, (hogy egy borzalmas képzavarral éljek).

De tényleg. Ömlik a nagyrészt uniós alapból származó állami támogatás. Persze szigorúan nem a politikusokhoz, mert az tényleg durva lenne. Anyu, államtitkár-feleség megvolt, és amikről még nem tudunk.

Csendes éjszakákon pedig hallani lehet, ahogy felsír egy gázszerelő: “Annak idején bárcsak közelebb költöztem volna ahhoz a Kósa gyerekhez. Most mennyivel jobban menne.”

Viszont remekül kezelik az ügyeket

Sok értelmeset nem lehet ám találni az ezzel kapcsolatos Fidesz kommunikációban. Kósa Lajos élből bedurcizik, ha olyasmit kérdeznek tőle, ami neki kellemetlen. Horváth államtitkár meg nem okos.

Horváth István tavaly októberig a kormány sertésprogramért felelős miniszteri megbízottja volt, jelenleg pedig a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetségének (MSTSZ) elnöke. Horváth a szövetség elnökeként egy közleményben állt ki mellszelességél Kósa Lajos mellett miután kiderült, hogy Kósa miniszter 82 éves édesanyjának véletlenül és hirtelen lett egy fél sertéstelepe plusz 123 milliós állami támogatása.

A közleményben arról nem tett említést, hogy Kósa Lajos a közvetlen felettese. De a legszebb az, hogy annyira hülyék voltak, hogy a szöveget Kósa sajtófelelősének az e-mail címéről küldték el a médiának.

A nej milliós állami támogatása ügyében már nem is engedik nyilatkozni, mert csak rontana azon, ami amúgy is menthetetlen. Korábban annyit bírt mondani felesége cégének feltűnő gyarapodásáról, hogy “a családja évtizedek óta foglalkozik állattartással”. Annak fényében, hogy apukája TSZ elnök volt, akár még igaz is lehet.

De árnyalja a képet, hogy Horváth korábban ruházati kereskedelemben utazott, angol tanárnő felesége pedig angolt tanított. Semmilyen nyoma nincs annak, hogy a cég alapítás előtt kutyán és cicán kívül bármi közük lett volna az állatokhoz. Esetleg akvárium.

ÉnVélemény blog: Gáspár M. Zoltán
Megosztom, elküldöm: